Har du trädgårdsavfall för hämtning? Vi tar hand om all bortforsling av ditt trädgårdsavfall. Samla ihop allt på tomten och kontakta oss, så kommer vi för att hämta ditt trädgårdsavfall snabbt och effektivt.

Beställ plockservice för bortforsling av trädgårdsavfall

Med vår tjänst plockservice hämtar vi ditt trädgårdsavfall på plats – oavsett var det ligger någonstans. Trädgårdsavfallet lastas in direkt i våra bilar med bakgavellyft och transporteras till kontrollerade återvinningsanläggningar. Du behöver inte packa ditt trädgårdsavfall i bygg- eller sopsäckar och så länge vi kommer åt det behöver du heller inte vara på plats.

//www.circla.se/wp-content/uploads/2022/07/tradgardsavfall-lov.jpg
//www.circla.se/wp-content/uploads/2022/07/tradgardsavfall-kranbil.jpg

Vi hämtar tungt trädgårdsavfall med kranbil

Oavsett hur tungt ditt trädgårdsavfall är hjälper vi dig med hämtningen. Det gäller exempelvis stubbar, granar, mindre fällda träd, avverkade buskage och häckar. Om du har stammar, stockar, större fällda träd eller annat tungt trädgårdsavfall för hämtning löser vi det med kranbil.

Vi har flera olika kranbilar för tunga lyft – beroende på dina behov. Om du är osäker på vilken typ av hämtning som passar bäst för ditt trädgårdsavfall är du varmt välkommen att kontakta oss för rådgivning.

Anlita oss när du vill slänga trädgårdsavfall

//www.circla.se/wp-content/uploads/2022/07/tradgardsavfall-skottkarra.jpg

När du låter oss ta hand om hämtningen går allt trädgårdsavfall till återvinning. Vi samarbetar med återvinningsanläggningar som bland annat omvandlar trädgårdsavfall till kompost. Det blir sedan till återanvändbar jord eller biobränsle för fjärrvärme och elektricitet.

Vad gäller för hämtning av trädgårdsavfall i Stockholm?

Vid upphämtning inom Stockholm tar vi gärna emot bilder på ditt trädgårdsavfall, för en mer exakt prisuppskattning. En bild hjälper då oss att planera hämtningen på bästa sätt med rätt arbetsredskap. Trädgårdsavfall som består av klippta buskar kan vara spretigt och otympligt eller ha grenar med taggar på.

Du kan antingen mejla dina bilder till vår kundservice eller bifoga dem i formuläret när du skickar in en förfrågan från hemsidan.

Vi hämtar trädgårdsavfall från alla orter i mälardalen. Täby, Lidingö, Sollentuna, Danderyd och hela norra Stockholm. Vi hämtar självklart även trädgårdsavfall i Haninge, Huddinge, Nacka, Tyresö och hela södra Stockholm.

Vill du hyra container för trädgårdsavfall?

Vi hjälper dig när du behöver hyra container för trädgårdsavfall. I BRF och villaområden ställs ofta en container för trädgårdsavfall ut vid höststädning, vårstädning eller andra gemensamma städdagar.

Har ni trädgårdsavfall och behöver container finns flera alternativ. Oavsett trädgårdsavfall har vi en container för uppgiften. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

 

//www.circla.se/wp-content/uploads/2022/03/22.png

Vad får man slänga i trädgårdsavfall?

Till trädgårdsavfall räknas sådant som uppkommer vid trädgårdsskötsel när du krattar löv, klipper gräs eller beskär olika typer av buskar, häckar och träd. Det som blir över efter trädgårdsskötseln måste antingen komposteras i din egen kompost eller samlas ihop, lastas och transporteras till en anläggning avsedd för sortering och återvinning av trädgårdsavfall på rätt sätt.

Vad får man inte slänga i trädgårdsavfall?

Det finns växter som inte får ingå i fraktionen trädgårdsavfall, eller läggas i kompost – varken på egen tomt eller på återvinningscentralen. Detta eftersom de räknas som invasiva arter som sprids mycket lätt och hotar den biologiska mångfalden.

De flesta invasiva arter medför inte några lagstadgade skyldigheter, men eftersom de kan göra stor skada på den biologiska mångfalden är det viktigt att de hanteras på rätt sätt. Exempel på invasiva arter är Jätteloka, Lupiner, Parkslide, Snöbär, Flocknäva, Parksallat och Kanadensiskt gullris.

Vi hämtar även dessa typer av växter, men de måste hanteras separat från annat trädgårdsavfall för att förhindra spridning av frön. På Naturvårdsverkets hemsida kan du läsa mer om innebörden av invasiva arter och vilka växter som ingår i beteckningen.

 

Var slänger man trädgårdsavfall?

En vanlig missuppfattning är att trädgårdsavfall får slängas i skogen eller på allmänna grönområden. Detta i tron om att det redan finns i den närliggande naturen. Men att slänga trädgårdsavfall i skog och mark är nedskräpning och ett miljöbrott enligt miljöbalken.

Anledningen är att trädgårdsavfall innehåller näring som påverkar syrenivåerna i närliggande vattendrag när det läcker ut, som kan leda till övergödning, att träden i omgivningen dör och att skadliga växter frodas. I värsta fall kan det bidra till att växter som har sin naturliga plats där trädgårdsavfall dumpats slås ut och att oönskade arter tar över. Det drar dessutom till sig dålig lukt och skadedjur och bidrar ofta till ytterligare nedskräpning på platsen.