Beställa grus, priser och användning

Det finns olika typer av grus, och vad som gör grus är storleken på kornet. Behöver du t.ex. grovt grus? Då är kornstorleken 20-63 mm. Den minsta kornstorleken är 2-6,3 mm och då klassas det som fint grus. Vad ska du använda gruset till? Här kommer ett uppslag:

Grus till grusgång, uppfart, garageuppfart eller parkeringsplats

Det finns grus för alla ändamål och av en god anledning. Behöver du grus till din uppfart så finns gårdsgrus (6-16 mm storlek) och är det till grusgången finns gångsingel (8-16 mm). Storleken är väldigt lika, skillnaden är efterbehandling, bergart eller färger.

För att undvika genomväxt eller ha en dränering är rekommenderade djupet 25 cm för uppfart och garageuppfart, samt 15 cm för grusgång. Någon form av fiberduk är också att rekommendera. Du kan även ha ett grövre bärlager först och sedan fylla upp med en finare sten.

Grus till uteplats, altan, trädgård, runt huset eller till dränering

Behöver du grus till uteplats, altan, i trädgård, runt huset eller till dränering? Låt oss börja med det enkla. Makadam är vanligt vid dränering, under en altan, även runt huset. Vill du ha en annan stil på topplagret runt huset är det valfritt, finsingel är snyggt och lite grövre (16-28 mm).

Är det grus för en uteplats eller trädgården är det inte ovanligt att samma grus används som den för grusgångar och uppfarter.

Grus pris per ton med hemleverans

I webbappen kan du beställa grus och få en komplett prisuppgift innan hemleverans/hemkörning. Vi levererar alla sorters grus till både privatpersoner och företag. Du kan få grus i storsäck eller i container utifrån behov av volym. En lastbil sköter leveransen. Gör en uppskattning eller mäta och räkna ut en grovkalkyl.

Här kan du se alla sten-produkter att beställa

Köpa grus i stockholm & uppsala

Behöver du köpa grus i Stockholm, Uppsala eller Ekerö? Oroa dig inte, våra leveranser sker i hela mälardalen och skulle du vara utanför, tveka inte att fråga för att få veta leveranskostnad.

Vanliga frågor om grus

Grus under betongplatta, vad rekommenderas?

Makadam och/eller bergkross är vanligt. Det är en krossprodukt utan behandling, priset är bättre och det finns i olika storlekar. Prata med din entreprenadfirma eller byggfirma för korrekt  rekommendation när det kommer till bärlager.

Vad kostar grus till uppfart?

Det beror helt på vilken volym du behöver. Mäta din uppfart eller uppskatta längd och bredd. Gångra sedan längden och bredden med höjden för att få volymen. Det är rekommenderat att djupet ska vara 25 cm för bilar.