Hitta sten att köpa online

Letar du efter sten att köpa till ditt nya projekt? Vi har ett brett sortiment av sten i mängder av olika former och fraktioner. Allt för att du ska hitta rätt sten att köpa oavsett användningsområde. Genom att ta hjälp av oss får du all sten hemlevererad i Stockholm med omnejd. Allt tack vare våra tunga transportfordon med tippflak, som ställer av din sten helt enligt dina önskemål. Välj mellan att beställa sten i storsäck eller sten i lösvikt, beroende på hur mycket material du behöver.

Välj rätt sten utomhus

Om du är på jakt efter sten för utomhusbruk har vi många bra alternativ att välja mellan. Sten utomhus är ett mångsidigt material för allt från anläggningar inom byggindustrin till dekorativ sten i hemmiljön. I vårt utbud finns sten med många olika egenskaper och användningsområden. Vi har sten för dränering, dekorering, fyllnad, anläggning av vägar och gångar, med mera. Vi erbjuder såväl krossad sten som natursten, som får sin form på naturlig väg. Sten är ett material med god bärighet som fungerar utmärkt som både bärlager och slitlager för vägar och gångar. Genom att lägga sten utomhus får du ett funktionellt material som dessutom ger ett exklusivt intryck till ditt projekt.

Tips för att lägga sten under staket

Behöver du ett bra material under staketet? Att lägga sten under staket är ett utmärkt val för att rama in tomten och skapa en naturlig avgränsning. Du kan köpa sten av olika slag, som passar utmärkt för uppgiften. Oavsett om du vill ha större natursten eller föredrar mindre krossad sten har vi rätt material för just dina behov.

 

Sten under staket har många fördelar. Exempelvis förenklas skötseln av gräsmattor. Om staketet är uppfört på en gräsmatta är sten perfekt för att hindra ovälkommet gräs och ogräs från att växa fritt under konstruktionen. Du kan fortsätta som vanligt med gräsklipparen, utan behov av slitsamt och tidsödande detaljarbete under själva staketet. Har du robotgräsklippare utgör stenen dessutom en perfekt avgränsning. Genom att lägga sten skyddas även själva staketet som annars riskerar att skadas av växter och trädgårdsmaskiner. Sten är en investering som inte bara är praktiskt, utan också höjer värdet på hela fastigheten.

Fördelar med att sätta sten under träd

Det finns många fördelar med att lägga olika typer av sten under träd. Du får en dekorativ lösning som ramar in trädet på ett naturligt sätt. Till exempel genom att sätta en ring av sten runt trädet. Hur mycket förarbete som behövs beror på hur jämn marken är i anslutning till trädet. I vissa fall är det bra att gräva fram en plan yta för stenarna, utan att förstöra trädets rötter. Ett populärt val är att lägga både krossad sten och större naturstenar, för att hindra gräs från att växa fram intill stammen. När du lägger sten under trädet skyddas det också från gräsklippare och annan trädgårdsutrustning när det är dags för gräsklippning eller annat trädgårdsarbete.

Sten att köpa för leverans i Stockholm och Mälardalen

Vi levererar sten till både företag och privatpersoner – från byggen och andra arbetsplatser till villor och lantställen. Det gäller allt från sten i Vallentuna till Huddinge och hela Storstockholm. Vi ordnar också leveranser i stora delar av Mälardalen. Till exempelvis Södertälje och Uppsala där sten kan levereras vid behov. Om du är osäker på om vi levererar till just din adress är du välkommen att kontakta oss, så kommer vi fram till rätt lösning.

Sten till uppfart med hemleverans

Funderar du på att lägga sten på uppfarten eller uteplatsen? Vi levererar sten i många olika färger och former direkt till hemmet eller arbetsplatsen. Med våra tunga lastbilar kan vi köra ut stora volymer med sten till din uppfart. Oavsett om du ska lägga ny uppfart i sten för företaget, i hemmiljön eller på lantstället har vi rätt sten för uppdraget. Vi har allt från krossad sten till större stenar som fungerar utmärkt på uppfarten såväl som uteplatsen eller under altanen.

Fördelar med att lägga uppfart i sten

Att anlägga en uppfart i sten har många fördelar. Det är inte bara snyggt och stilrent, utan också mycket praktiskt. Du får en jämn och stabil i yta, som håller i många år. På uppfarter krävs tjockare sten, som står pall för tyngre fordon. Ett prisvärt alternativ är krossad sten till uppfarten, men då behövs ett bra underlag som ger stabilitet. I vårt noga utvalda sortiment hittar du sten för grusuppfarter såväl som större sten till uppfart.

 

För att avgränsa uppfarten är olika typer av kantstenar ett bra alternativ. På så vis förstärks beläggningen mot allt från rabatter och planteringar till andra ytor i gräs eller sten. Eftersom det finns risk för att köra på kantstenen vid dålig sikt eller om många bilar står parkerade, kan det vara bra att sätta stenen i en cementblandning. Genom att börja med att sätta kantstenen längs med din uppfart får du en stadig kant att lägga emot.

Hitta rätt sten till uteplatsen

Stenlagda uteplatser är både vackra och praktiska. De är lätta att sköta om, blir varma om somrarna och ger ett stabilt underlag som är trivsamt att vistas på. Sten är ett mycket hållbart material som är helt perfekt för olika uteplatser, såsom terrasser eller andra sällskapsplatser i hemmiljön. Här på Circla hittar du sten för uteplatser i många olika färger och former, så att du kan matcha den övriga tomten på ett så stilfullt sätt som möjligt.

Att klä uteplatsen i sten är en investering som höjer värdet på hela fastigheten. Vi har den perfekta stenen till din uteplats – oavsett om du föredrar ett mer levande utseende med ojämn natursten eller vill åt den perfekta jämnheten med bearbetad sten. Om du ska lägga sten på en grusbädd är det viktigt att den har god dränering och att uteplatsen har ett fall på omkring 2 procent bort från huset, för att undvika vattenansamling mellan stenarna. Har du redan ett betongfundament är det bara att sätta igång att lägga sten till uteplatsen, men även grus, gräs och utjämningsbäddar kan utgöra en god grund för stenen.

Välj sten under altan

Om du ska lägga en altan i trä är krossad sten ett mycket bra underlag. Krossad sten under altanen ger god dränering, samtidigt som det håller ogräs och småkryp borta. Ofta rekommenderas markduk ovanpå stenen, eftersom det ger ytterligare skydd mot att ogräs skjuter upp mellan plankorna. Ju tätare och fylligare lager med sten under altanen, desto mindre blir behovet av markduk. I vårt breda utbud hittar du många olika sorters krossad sten att lägga under din altan.