Beställ sten till trädgård med hemleverans

Letar du efter exklusiv sten till trädgården? I vårt sortiment hittar du allt från krossad sten till större material, som kommer att ge ett exklusivt intryck till din trädgård. När du beställer sten till trädgården av oss får du den levererad till valfri adress i Stockholm med omnejd. Kontakta oss om du är osäker på om vi levererar till just din adress.

Välj rätt sten i trädgården

Att ha olika typer av sten i trädgården är inte bara stilfullt utan också mycket funktionellt. Sten är en god investering som höjer värdet på fastigheten direkt. Oavsett om du funderar på att lägga en snygg gång eller vill jämna till markytor med hållbart och slitstarkt material, har vi rätt sten för projektet. Sten i trädgården ger uttryck för kvalitet och kan hålla i en evighet.

Många medvetna trädgårdsentusiaster väljer att lägga sten i trädgårdens olika passager, på terrasser eller sittplatser, men det är också ett utmärkt alternativ för att omsluta rabatter, planteringar, byggnader och andra framstående element i trädgården. Stenen fungerar dels som en vacker inramning, dels som skydd för att hindra ogräs och annat från att exempelvis förstöra fasader eller inkräkta på odlingar.

Så lägger du sten runt rabatten i din trädgård

Sten är ett naturligt inslag i en välskött trädgård. Att kanta rabatter med sten är en utmärkt åtgärd för att avskilja värdefulla växter från andra ytor i trädgården. Du ramar in vackra träd, buskar, blommor, kryddor och andra planteringar på ett snyggt sätt, samtidigt som växterna får ett bra skydd mot ogräs och ovälkomna fotsteg.

Du kan även skilja av delar i rabatten där du odlar olika saker, för att få en välorganiserad trädgård som blir lättare att sköta om. Om du vill underlätta för gräsklipparen lägger du med fördel stenarna på marknivå genom att gräva ner dem. På så vis blir hela trädgården mer lättskött. Väljer du natursten behöver du inte något annat material som grund, eftersom stenarna är ojämna till sin natur. Det går självklart också att ha stenar som sticker upp ovanför marknivå, för att ge extra skydd och markera rabattens gränser ännu tydligare.

Vad ska jag välja för sten till trädgården?

Alla trädgårdar är unika och valet av sten i trädgården beror helt på vilken atmosfär du vill förmedla. Andra faktorer som styr materialvalet är befintlig plantering, omkringliggande byggnader, eventuella passager, stigar och nivåskillnader, med mera. Vissa föredrar ett lite mer levande utseende med ojämna stenar, medan andra vill åt mer symmetri med rak och bearbetad sten. Varför inte blanda raka och mjuka linjer, för att få till den perfekta mixen?

 

Genom att växla mellan natursten och bearbetad sten får du en harmonisk trädgård, som kommer bli mycket trivsam att vistas i. Ett tips är att välja en stenart i trädgården som återfinns i närmiljön. Då smälter den in i omgivningen på ett naturligt sätt, vilket många brukar uppskatta. Natursten kommer i många olika färger och former, och även här går det att få till både härliga kontraster och snygga matchningar.